Wij en ons milieu

Be nice! We werken milieubewust en implementeren veel specifieke ecologische maatregelen

Be nice - dit credo bepaalt al onze bedrijfsactiviteiten. Milieu- en klimaatbescherming spelen hierbij een belangrijke rol, omdat we op een verantwoorde manier omgaan met de hulpbronnen die ons ter beschikking staan. Als bedrijf willen we actief vorm geven aan de toekomst en duurzame ontwikkeling stimuleren.

Ecologisch verantwoord en milieubewust ondernemen is daarom erg belangrijk voor ons. Een belangrijke indicator van een ecologische benadering van zakendoen is hoe we omgaan met de uitstoot die we veroorzaken.

Vermijden en verminderen van CO₂-uitstoot

We benutten veel van onze mogelijkheden om de impact van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu en het klimaat te minimaliseren. Zo hebben we de afgelopen jaren uit volle overtuiging uitgebreide ecologische maatregelen geïmplementeerd en blijven we er met volle kracht aan werken om de uitstoot van broeikasgassen überhaupt te voorkomen en de onvermijdelijke CO₂-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

De mate waarin onze milieubewuste acties hun vruchten afwerpen en erkend worden, blijkt onder andere uit de Special Award voor geïntegreerde duurzaamheid die niceshops 2022 ontving van het wereldwijde instituut "Great Place to Work".

Een greep uit onze ecologische activiteiten:

 • Wij voorzien 100% van onze energiebehoefte met groene stroom.
 • Ons eigen fotovoltaïsche systeem produceert meer dan de helft van onze elektriciteitsbehoefte.
 • Ons logistieke centrum in Saaz, dat voldoet aan de hoogste energienormen, wordt gekoeld en verwarmd met restwarmte van de biogasinstallatie van de naburige boer.
 • Momenteel gebruiken we voor ruim 98 procent van onze pakketten plasticvrije, milieuvriendelijke en composteerbare verzendmaterialen. Slechts in enkele gevallen (bulkgoederen en palletverzending) is er nog steeds geen alternatief voor recycleerbare plastic folie.
 • Onze innovatieve pakketten kunnen zonder plakband worden hergebruikt voor verzending en retournering - een gepatenteerde oplossing die ook werd bekroond met de Oostenrijkse Staatsprijs voor de Verpakkingsindustrie en de "WorldStar Global Packaging Award".
 • Onze pakketten worden in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland via samenwerkingspartners klimaatneutraal verzonden.
 • Ons retourpercentage bedraagt ​​slechts ongeveer drie procent. We controleren en repareren geretourneerde producten waar mogelijk en recyclen een groot deel ervan.
 • Niceshops beschikt over een voortdurend groeiend wagenpark met elektrische auto's en onze niceshops-collega's hebben toegang tot een van de grootste bedrijfslaadstationparken in de regio Zuidoost-Stiermarken met meer dan 30 laadpunten.
 • Niceshops biedt onder andere tickets aan voor het openbaar vervoer. Onze interne ‘Mobi Taskforce’, die zich inzet voor het bevorderen van klimaatvriendelijke mobiliteit, ontplooit initiatieven met carpoolen en fietsen om de weg van onze collega’s naar het werk zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.
 • Door nauwkeurige, schone en gesorteerde afvalscheiding filteren we belangrijke hulpbronnen en recyclebare materialen die direct naar recycling gaan.
 • Bij niceshops genieten onze collega's naar heerlijke, hoogwaardige gerechten gemaakt van regionale en seizoensgebonden producten, bereid in onze eigen keuken.
 • Onze ruime bedrijfstuin in Saaz, ontworpen volgens de ‘natuur in de tuin’- criteria, biedt onze collega’s ontspanning en een leefgebied voor biodiversiteit.
 • Wij ondersteunen boeren in de regio Zuidoost-Stiermarken die hun bouwland duurzaam beheren en CO₂ in de bodem binden door een verhoogde humusopbouw.

Wil je meer weten over hoe wij bij niceshops onze ecologische verantwoordelijkheid nemen? Alle informatie over ons ecologische engagement vind je hier: https://www.niceshops.com/en/about-us/focused-on-a-better-future